Ontspanningsmassage (Fullbody)

Het dagelijks leven vraagt veel van ons. We zorgen goed voor anderen, bijvoorbeeld in een druk gezinsleven. En dat vaak in combinatie met een drukke baan en een sociaal leven. Hierdoor vergeten we vaak onszelf, en gaan we aan onszelf voorbij. Het is belangrijk om af en toe een moment voor jezelf te nemen. Om even helemaal tot rust te komen en jezelf weer op te laden. Hiervoor is een fullbody ontspanningsmassage ideaal geschikt. 

Bij een fullbody ontspanningsmassage wordt bijna het hele lichaam gemasseerd. Anders dan de naam misschien doet vermoeden is dit geen erotische massage. Gek genoeg wordt hier namelijk nog wel eens naar gevraagd. Bij deze massage worden de rug, benen, armen, hoofd, nek en schouders gemasseerd.

Enkele positieve effecten van de fullbody ontspanningsmassage:

 1. Stress, pijn, angst, spanning en stemmingswisselingen verminderen:
  Een massage verlaagt het stresshormoon cortisol waardoor de bloeddruk omlaag gaat. Dit geeft een ontspannen gevoel. Ook bevorderd een massage de aanmaak van de stoffen serotonine en dopamine. Deze zijn van invloed op je gemoedstoestand. Hierdoor zul je beter in je vel gaan zitten en meer zelfvertrouwen krijgen.

   

 2. De doorbloeding verbeterd:
  Hierdoor voert je lichaam afvalstoffen sneller af. Het verbeterd de stofwisseling in de spieren en is tevens van positieve invloed op de huid en de gelaatskleur. 

   

 3. Het immuunsysteem wordt positief beïnvloed:
  Uit onderzoek blijkt dat een massage de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert. Witte bloedcellen helpen infecties en virussen te bestrijden. Een massage is dus van goede invloed op de weerstand.
   

 4. Een massage werkt slaapbevorderend:
  Uit onderzoek blijkt ook dat massage verband houd met deltagolven in het brein. Deze deltagolven zijn verbonden aan een diepe slaap. Tevens wordt serotonine in de hersenen omgezet in melatonine. Ook melatonine is van positieve invloed op de slaap. 

Massages bij een verstandelijke beperking:
Uit eigen ervaring weet ik dat een ontspanningsmassage een erg positieve werking kan hebben op mensen met een verstandelijke beperking. Vaak hebben deze mensen veel last van stress, spanning en zijn zij erg zenuwachtig. Vaak missen deze mensen de aanraking van het lichaam, wat nou juist zo belangrijk is. Aanraking ondersteunt namelijk het ervaren van verbinding, met jezelf en de ander. Een massage kan zorgen voor een veilig gevoel waardoor je echt kunt ontspannen. Ik heb enkele cliënten van 'Odion' mogen masseren. Ik merkte dat deze cli
ënten bij aanvang erg gespannen waren, en als een plank op mijn tafel lagen. Het is dan super om te merken dat zij na nog geen 5 minuten al beginnen te ontspannen. Ik vind het ontzettend fijn om hen te masseren en later te zien en te horen hoe het na de massage met ze gaat. Vaak slapen ze beter en is hun stemming veranderd van een beetje 'down' zijn naar opgewekt en vrolijker. Hier haal ik ontzettend veel voldoening uit.