Hotstone massage

Sinds de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor hulpmiddelen en gereedschappen. Zo werden stenen vroeger gebruikt ter verwarming. De stenen werden dan eerst in het vuur geplaatst, waarna ze onder een deken van huiden of bladeren werden gelegd als verwarming. Door de jaren heen werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. 

Tegenwoordig is de hotstone massage niet meer weg te denken bij een massagepraktijk. De hotstone massage is erg populair geworden binnen onze cultuur. 

Voordelen van een hotstone massage:

  • Het maakt de spieren los en ontspant ze;

  • Het bevorderd op een aangename wijze de doorbloeding;

  • Het heeft een gunstige werking op de organen en de warmtehuishouding in het lichaam;

  • Het verbeterd de toevoer van voeding naar het weefsel;

  • Het bevorderd de stofwisseling;

  • Het reinigt het lichaam van afvalstoffen.

Voor de hotstone massage werk ik met basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die uit hitte zijn ontstaan. Deze stenen worden verwarmd in water in een speciale pan. De stenen worden verwarmd tot ongeveer 45 graden.  Vervolgens leg ik de basaltstenen op uw lichaam, meestal op de rug en de schouders. Nadat de stenen geplaatst zijn worden deze afgedekt met een doek, zodat de stenen langer warm blijven. Vervolgens masseer ik uw benen, zowel met gebruik van warme stenen als met mijn handen. Nadat de benen zijn gemasseerd worden de stenen van uw rug verwijderd en masseer ik uw rug met zowel warme stenen als met mijn handen. Hierbij maak ik gebruik van massageolie.